Овесени бисквити със слънчогледови семки
Добави към моето меню
Овесени бисквити със слънчогледови семки
рецепта за вкусни бисквити с овесени ядки пълнозърнесто брашно и слънчоглед. Има различни варианти на тези бисквити, винаги се получават вкусни
Продукти:
100 г краве масло
1 ч.ч. кафява захар
2 яйца
2 ч.ч. брашно пълнозърнесто
3 ч.ч. фини овесени ядки
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1 ч.л. канела
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. слънчогледови семки
• В купа смесете кафявата захар и маслото. Добавете яйцата и разбийте
• Смесете брашното, канелата, содата за хляб и ванилията. Прибавете и овесените ядки и разбъркайте
• Добавете стафидите, които предварително сте залели с 2 с.л. ром (може и с гореща вода)и слънчогледовите семки
• Взимайте от сместа топче, орех и след това го сплескайте между дланите си за да получите кръгла бисквита
• Покрийте тава за печене с хартия за печене. Редете бисквитите като оставяте разстояние между тях
• Печете овесените бисквити около 8-10 мин, като го оставите около 5 мин да изстинат при отворена врата на фурната
Може да добавите сусам или ленено семе, или натрошени тиквени семки