Последни Рецепти
Последни Статии

Принципи за отслабване на Боб Харпър

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Боб Харпър е един от популярните експерти по здравословен начин на живот. В популярно във Великобритания тв шоу огласи трите най-прости принципа, спазването на които води до трайно отслабване.
Известният фитнес треньор и диетолог препоръчва обаче строга дисциплина при следването им, за да действат ефективно. По думите му, фигурата ви със сигурност ще стане стройна ако:

Bob Harper

Принципи за отслабване на Боб Харпър

1. Спрете напълно употребата на захар
Много хора казват, че са пробвали това, но не им помага да отслабнат. Но дали наистина са престанали да употребяват продукти със захар? – казва Харпър и напомня кои са скритите източници на захар – хляб, сосове, подправки. Когато захарта бъде изключена напълно от храненето, работата на стомаха се нормализира и стрелката на кантара тръгва надолу, заявява знаменитият треньор и диетолог в интервю за портала Popsugar.

2. Триразово хранене
За тези, които мечтаят да свалят килограми по формулата: 3 приема на храна дневно, плюс 1 едно междинно хранене. Тук от съществено значение е съставът на приеманата храна. За избавяне от излишните килограми, смята специалистът, всеки прием трябва да включва 40% полезни “бавни” въглехидрати, 40% протеини и 20% качествени мазнини. “Това е комбинацията, която напълва организма с хранителни вещества, така че да се чувствате по-дълго време сити“, обяснява Харпър.
Той препоръчва и да се държи под контролът размерът на порциите при всяко хранене. Стремете се към умереност, още повече, че организмът няма нужда от количествата, с които често го снабдяваме, съветва експертът. При нужда от сваляне на килограми започнете да си създавате навик и за намаляване на приеманата храна – например, не изяждайте всичко в чинията, споделяйте порцията с някой друг и т.н.

3. Никога не яжте направо от опаковката или от общо плато (шведска маса)
Това е третият професионален съвет на Харпър. Винаги си сервирайте в отделна чиния, за да контролирате обема на това, което смятате да изядете.

Предлагаме ви една 10-минутна abs интензивна тренировка за начинаещи с Боб Харпър – включва мускули от горната част на раменете до долната част на корема (lower abs)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории