Създадоха нов вид шоколад
Добави към моето меню
Швейцарски сладкари създадоха изцяло нов вид шоколад. Шоколатиерите от компанията Barry Callebaut (една от новите в Цюрих) представи рубинен шоколад. Освен известните досега черен, млечен и бял, вече съществува и рубинен шоколад, който влиза в историята на сладкарското изкуство под името Ruby (това е името и на популярен език за програмиране).
Той има розов оттенък, а вкусът му е лек и плодов. Разработен е на базата на рубинени какаови зърна. Текстурата му е като тази на останалите – гладка и мека.
Опитите за създаване на нов, четвърти вид шоколад, датират още от 1930 г. Швейцарските специалисти, които най-накрая се справиха с тази задача, разкриват само част от основните съставки, които, освен рубинените какаови зърна, включват още три вида мляко, бял и черен шоколад.
Източник: http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/swiss-scientists-ruby-chocolate-new-flavour-barry-callebaut-a7930046.html