Пилешки бутчета в бохча от тесто
Добави към моето меню
Бохча – това е хит за готвене, пълнен хляб или питки с месо и зеленчуци. като вариантите са много, според сезона – това е зимен вариант, с много праз. Валентина Кисьова предлага още един вариант:
Пилешки бутчета в бохча от тесто
Продукти за тестото
1 яйце
200 г кисело мляко
½ ч.л. сода за хляб
400 г брашно, плюс допълнително до средно меко тесто
За плънка:
6 печени или пържени бутчета
1 ч.ч. сварен ориз
2 малки глави лук
1 морков
100 г пушен бекон
по 2 чери доматчета и 1 маслина на бохча.
Начин на приготвяне:
• От продуктите за тестото се замесва средно твърдо тесто, което се разделя на 6 топки
• Всяка топка се разточва леко и се слага пилешко бутче и плънка от ориз, задушен лук и моркови, по 2 чери домата и маслини
• Тестото се затваря като бохча и се редят в тава
• Пекат се на 175 градуса до готовност