Последни Рецепти
Последни Статии

Бохча

Добавено в Наши гости, Хляб, питки, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Бохча
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
bohcha
Това е нов хит в зимното меню, пълнен хляб или питки с месо и зеленчуци. като вариантите са много, според сезона – това е зимен вариант, с много праз

Продукти
800 г свинско месо, бут или плешка, нарязано на ситно
4-5 стръка праз
300 г домати, консерва
1 дафинов лист
150 мл червено вино, мавруд
2-3 с.л. свинска мас или олио
1 хляб тип Добруджа или 4 питки
Чубрица, червен пипер, чер пипер, сол на вкус
4 яйца

Начин на приготвяне
• Месото се нарязва на кубчета и се запържва в мас или олио
• Добавя се 150 мл и месото се задушава на тих огън до готовност
• Добавя се едро нарязан праз лук, червен пипер, дафинов лист, доматите, вино. Сместа ври около 5 мин, става гъста като за плънка
• Хлябът се отрязва отгоре и се издълбава. Сместа се изсипва и отгоре се чукват яйцата
• Слага се във фурната да се запече, до готовност на яйцата
• По желание може да се поръси с настърган кашкавал. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории