Бохча
Добави към моето меню
Бохча
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Това е нов хит в зимното меню, пълнен хляб или питки с месо и зеленчуци. като вариантите са много, според сезона – това е зимен вариант, с много праз
Продукти
800 г свинско месо, бут или плешка, нарязано на ситно
4-5 стръка праз
300 г домати, консерва
1 дафинов лист
150 мл червено вино, мавруд
2-3 с.л. свинска мас или олио
1 хляб тип Добруджа или 4 питки
Чубрица, червен пипер, чер пипер, сол на вкус
4 яйца
Начин на приготвяне
• Месото се нарязва на кубчета и се запържва в мас или олио
• Добавя се 150 мл и месото се задушава на тих огън до готовност
• Добавя се едро нарязан праз лук, червен пипер, дафинов лист, доматите, вино. Сместа ври около 5 мин, става гъста като за плънка
• Хлябът се отрязва отгоре и се издълбава. Сместа се изсипва и отгоре се чукват яйцата
• Слага се във фурната да се запече, до готовност на яйцата
• По желание може да се поръси с настърган кашкавал. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз
•