Последни Рецепти
Последни Статии

боров мед

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Боров мед

50 борови връхчета
1,2 кг захар
250 г глюкоза

Боровите връхчетата се заливат с 1 л вода и се варят 2 часа.

След това се намачкват в течността, прецеждат се и се сипват захарта и глюкозата. Варенето трае около 10 минути, докато се разтворят захарта и глюкозата.

За 1 доза:

90 зелени шишарки
3л. вода
1 1/2 кг захар
1 1/2 ч.л. лимонтозу

Измиват се шишарките и се варят във водата,докато остане около половината от водата.Оставя се за 24 часа,след което се прецежда,слага се захарта и се вари отново.Пет минути преди сваляне от котлона се слага лимонтозуто.

50бр. връхчета /2-3см/
2л. вода
1кг. захар
1к.л. лимонена к-на.

Заливат се връхчетата с вода, завира и първата вода се изхвърля. После вече си слагаш 2та литра и ври, докато остане наполовина. Прецежда се и се добавя захарта. Вари се на бавент огън. И, както вече казах, когато започне да се сгъстява истински – много кипи. 5мин. преди да го изключиш се слага и лимонената киселина.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории