Панирани кашкавалчета
Добави към моето меню
Панирани кашкавалчета
рецепта за байганетки, оригинална от Happy, представена Калоян Благоев, мениджър на “Happy”
1 кг кашкавал
500 г брашно
3 яйца
500 мл бира
200 мл газирана вода
червен пипер за поръсване
Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове. В жълтъците се наливат 400 мл от бирата, 200 мл газирана вода, половината брашно. Разбива се с миксер, добавя се останалото брашно и се разбива до получаване на хомогенна смес.
В белтъците се наливат останалите 100 мл бира. Разбиват се на плътен сняг и внимателно, с ръка се смесват с жълтъците.
Кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал. Нарязва се на малки правоъгълници, поръсва се с червен пипер. Едно по едно кашкавалчетата се потопяват в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че да се облеят целите. Веднага след това се пускат в нагорещен до температура 170 градуса фритюрник. Пържат се 3-4 минути.
От тук нататък се поднасят с много бира и зелена салата. Идеално мезе за някой слънчев следобед, пракаран с приятели