Последни Рецепти
Последни Статии

Панирани кашкавалчета

Добавено в Аламинути

Добави към моето меню

Панирани кашкавалчета
рецепта за байганетки, оригинална от Happy, представена Калоян Благоев, мениджър на “Happy”

1 кг кашкавал
500 г брашно
3 яйца
500 мл бира
200 мл газирана вода
червен пипер за поръсване

Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове. В жълтъците се наливат 400 мл от бирата, 200 мл газирана вода, половината брашно. Разбива се с миксер, добавя се останалото брашно и се разбива до получаване на хомогенна смес.

В белтъците се наливат останалите 100 мл бира. Разбиват се на плътен сняг и внимателно, с ръка се смесват с жълтъците.

Кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал. Нарязва се на малки правоъгълници, поръсва се с червен пипер. Едно по едно кашкавалчетата се потопяват в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че да се облеят целите. Веднага след това се пускат в нагорещен до температура 170 градуса фритюрник. Пържат се 3-4 минути.


От тук нататък се поднасят с много бира и зелена салата. Идеално мезе за някой слънчев следобед, пракаран с приятели

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории