Последни Рецепти
Последни Статии

Украински борш

Добавено в Руска кухня, Супи

Добави към моето меню

Украински борш
Рецептата е на моя позната рускиня Elena Avotina, от която могат да се научат някои нови подробности и една позната рецепта да бъде приготвена по нов и вкусен начин

борш
Разбира се , че всяка домакиня има своя тайна за приготвяне на домашен борш. При мен тайната е в няколко карамфилчета, не повече от 6 за тенджера от 4,5 литра.
Месото и червеното цвекло сварявам по отделно предварително (например рано сутринта), а вечерта приготвям самия борш.
В кипяща вода се слагат по ред, през малък интервал от време, защото имат различно време за сваряване
Картофи – нарязани на тънки пръчици
Зеле – прясно зеле, нарязано на ситно
Гъби – няколко сушени гъби или пресни печурки
Лук и моркови – нарязани и задушени предварително с малко олио
В тигана в който са задушени гъбите и лука се задушава и свареното червено цвекло, нарязано на пръчици, около 5 мин, предварително полято с 2 с.л. оцет – това се прави за да се запази яркият му червен цвят.
Изстиналото месо се нарязва на парченца и се добавя също в борша.
Така се вари борша около 7-10 мин
След като сме отстранили тенджерата от котлона добавяме 1-2 скилидки чесън, нарязани на ситно.
Как ще се поднесе борша е въпрос на избор и вкус. Казват, че много добре се съчетава със сланина (който има домашна може да поднесе)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории