Паниран карфиол
Добави към моето меню
Паниран карфиол
някога за мен карфиолът си беше основно и само зеленчук за туршия и то фавори, любим. След това се появи крем супата от карфиол, задушените зеленчуци и ето тази любима и толкова лесна рецепта за
карфиол пане
необходими са толкова розички, колкото за едно сервиране – може да бъде поднесен като гарнитура, може да бъде и основно ястие. Съчетава се добре със сирена и лютеница.
1/2 кг карфиол
2 яйца
4-5 с.л. брашно, може и пълнозърнесто
2-3 с.л. финни овесени ядки
50 гр настърган кашкавал
олио за пържене
* Карфиолът се сварява. Може на пара, може и да се свари с 1 ч.л. оцет и щипка сол. необходими са около 15 мин;
* Отцежда се от водата и се панира – брашно – разбито яйце – настърган кашквал смесен с фини овесени ядки (може да бъде и само брашно) – яйце;
* Пържи се в олио до златисто от двете страни.