Свинско с гъби, моркови и чушки
Добави към моето меню
Свинско с гъби, моркови и чушки
и много лук
Сезонно хранене, средата на октомври е вече и още има толкова много зеленчуци – червени чушки, моркови… Изкушавам се от тиквите, праз лука, червеното цвекло и си казвам има време, съвсем скоро. Нека сега да е червено и силно като цвят и съчетано с гъбите, които в този дъжд чакат само малко топлина за да се покажат вечерята е ясна.
Продукти:
4 вратни пържоли
2 червени чушки
2 моркова
200 гр гъби
1 голяма глава кромид лук
смлян черен пипер на вкус
* В тава за печене се поставят пържолите овкусени със смлян черен пипер на вкус и се долива 100 мл вода (или вино, такова, каквато ще сервирате на масата за вечеря);
* Пекат се на средна скара на 200 градуса около 30 мин, като на два пъти се обръщат;
* Морковите, гъбите и чушакат се нарязват. кромид лука на кръгове и се претрива с пръсти;
* Лукът се разпределя върху пържолите, а останалите зеленчуци се слагат в тавата между тях;
* Пече се до готовност. Последните 2 мин муже да се пусне на грил функция.