Последни Рецепти
Последни Статии

Бриош с шоколад

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Бриош с шоколад
Рецепта споделена от Gena Kalacheva

briosh shokolad
Бриош с крем Нутела

Продукти
500 г бяло брашно
200 г топло прясно мляко
20 г свежа мая
100 г захар
2 яйца + 1 жълтък за намазване
80 гмеко масло
1 ч.л.мед
щипка сол
1 пакетче ванилия
200 г крем Нутела или друг течен шоколад

Наичн на приготвяне
• В хладкото прясно мляко разтворих маята с меда и след като шупна добавих останалите продукти и брашното на части омесвайки до получаване на меко и гладко тесто.
• Оставих го да втасва и за да се удвои му беше нужно един час и половина.
• Готовото втасало тесто разделих на четири равни части, които разточих на обли кори с диаметър 27 см, които наложих една върху друга, като по между им мазах с Нутела.
• Оформянето на самото цвете по метод на Валентина Зуркан изпълних по инструкции в снимки стъпка по стъпка от блога ” My cooking book”: http://www.mycookingbookblog.com/питки-ала-валентина-зуркан/
• Така оформената вече пита оставих да втаса за около половин час, след което намазах с жълтък , разбит с капки прясно мляко.
• Опече се за около 25 минути в незагрята предварително фурна, в началото на 170 гр. , а след това на 180 гр.

Как да приготвите красив Бриош с шоколад или малки кифлички и още много вкусни идеи може да откриете в блога на Николина

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории