Последни Рецепти
Последни Статии

Кафе от броколи

Добавено в Напитки

Добави към моето меню

Много е казано за ползите от броколи. Богато е на витамио А, В1, калий, цинк, магнезий.
Ново здравословно предложение за кафе идва от Австралия – broccoli coffee – пише BBC.

Кафето става по-полезни с прах от броколи

coffee broccoli
Кафе с броколи може да не звучи привлекателно, но вкусът на зеленчука въобще не се усеща в напитката. Прахът се добавя, след като напитката е приготвена. Добавянето на мляко и декорацията пък е индивидуално желание.

Нов начин на обработка на броколи може да помогне за доставянето на дневната ви доза зеленчуци, като едновременно с това почисти организма ви от хранителните отпадъци. За целта трябва да изсушите броколито, да ги изсипете в кафето си и да го разбъркате добре. Засега е било прието със смесени чувства от феновете на кофеина в Мелбърн, където е било тествано в полеви условия. Но добавянето в сутрешното кафе не е единственото приложение на полезния зелен прах.

Може да се използва като като добавка при смутита, кексчета и дори супи. Две чаени лъжички от праха се равняват на една порция зеленчуци, като препоръчаната доза е от 5 до 7 дози на ден за здравословна и хранителна диета.

“Данните показват, че хората все още не приемат своята необходима дневна доза зеленчуци и опциите като праха от броколи могат да помогнат това да се промени”, коментират учените от екипа, направили изследването.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории