Бронирано кафе
Добави към моето меню
Когато бях малка, сигурно и вие, сте пили чай с краве масло (така и пишеше на пакетчето – масло за чай). Баба ми правеше липов чай, лъжичка мед домашен и се добавяше малко краве масло, което се разтапяше от топлината и си стоеше отгоре. През зимата това бе основната напитка сутрин.
Днес модерно е да се пие т.н. „бронирано кафе“ или кафе с кокосово масло. Популярно е сред тези, които спазват кето режим или високо мазнинно хранене.
Кафе с масло – нова панацея в борбата с наднорменото тегло
Може да срещнете какви ли не варианти, но най-разпространения е само кафе и кокосово масло и без подсладители. Разбира се може да сложите кокосовото масло в горещото кафе, да добавите канела и какао.
Бронирано кафе
Продукти:
100 мл еспресо или кафе приготвено по ваш избор – кафеварка, джезве
½ ч.л. кокосово масло
½ ч.л. краве масло, по желание
1 ч.л. какао натурално, по желание
1 щипка канела
Начин на приготвяне:
• Към горещото кафе добавете кокосово масло и какао и краве масло по желание
• Разбийте с малък миксер, който е за фрапе, може и само да разбъркате
• Получава се плътна пяна. Поднесете с щипка канела
Идея: за да бъде полезно като продукти може да приготвите кафето с пречистено краве масло – гхи.
Аз самата не съм фен на кокоса. Опитвам се денят ми да не започва с кафе, а първото за деня да бъде поне 2 часа след като съм станала. Закуската е време за зареждащо хранене за деня. И харесвам черно, ароматно, силно кафе, като италианците “късп еспресо” – без захар, без допълнителни аромати, без мляко…
bulletproof coffee
Историята започва в САЩ, в Силиконовата долина. Нейн автор е Дейв Аспрей. Идеята е взаимствана от популярния тибетски чай, който се пие с масло от як и сол. Пие се сутрин и зарежда с енергия , богато е на протеини и мазнини и засища до обед. Затова и, ако се пие такова кафе следващото хранене е на обед.