Бюрек чушки
Добави към моето меню
Бюрек чушки
Рецепта споделена от Cvetoslava Kirkova
Продукти
12 бр печени чушки,
300 г сирене,
5 яйца – 2 яйца за плънката + 3 за панировката,
12 с.л. брашно,
100 мл. бира,
50 мл. вода,
сол на вкус
Рецепта за чушки бюрек
• Чушките се почистват от семето и дръжките преди печене – обелените чушки пълним със сместа от сиренето и двете яйца, оставете в хладилника за 30 минути,
• Пригответе панировката като разбиете яйцата, брашното, бирата и водата добавете и солта,
• Вземате чушка и първо я овалвате в брашно, след това в сместа за панировката
• Пържите в дълбок тиган с много мазнина , на не много силен котлон,
• Готовите чушки поставете върху домакинска хартия за да поеме мазнината.