Последни Рецепти
Последни Статии

Бутер ватрушки

Добавено в Бутер тесто, Унгарска кухня

Добави към моето меню

Бутер ватрушки
вкусна рецепта от унгарската кухня с бутер тесто, плънка от извара и посипани с малко пудра захар, като навалял сняг – идея за закуска в някой зимен ден

бутер ватруки
Продукти
400 г бутер тесто
300 г извара
2 яйца
Настъргана кора от 1 лимон
½ ч.ч. захар
2-3 с.л. пудра захар за поръсване
Рецепта за унгарски ватрушки
• Бутер тестото се разточва на слой около 1 см дебело и се нарязва на квадрати със страна 10 см
• Плънката се приготвя като изварата се смесва с разбитите със захарта яйца и се добавя настърганата лимонова кора. Плънката става плътна
• В средата на всеки квадрат бутер тесто се слага от плънката. Краищата се събират по средата и се притискат с пръсти
• Оставят се за 15 мин след което се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност, около 15-20 мин
• Поднасят се поръсени с пудра захар

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории