Соленки от бутер тесто
Добави към моето меню
Соленки от бутер тесто
рецепти за соленки от бутер тесто със сирене и кашкавал – едно великолепно допълнение за вашата празнияна маса когато имате гости, за студения бюфет, оригинални са и за детско парти
Соленки от бутер тесто със сирене
500 г бутертесто
1 жълтък за намазване
100 г сирене
1 ч л ким за поръсване (или сусам или маково семе по желание)
Тестото се разстила върху леко набрашнена повърхност и се намазва с разбития жълтък.
Поръсва се с натрошеното сирене, кима или друга подправка по желание.
Прекарва се леко точилката, за да се залепи по-добре сиренето. Тестото се нарязва на малки крадрати или триъгълници. Соленките се нареждат в навлажнена тава на разстояние една от друга.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за около 15 минути.
Соленки от бутер тесто с кашкавал
500 г бутертесто
1 яйце
100 г кашкавал
Тестото се разстила върху леко набрашнена повърхност. Намазва се с разбитото яйце и се поръсва с кашкавала, настърган на ситно ренде.
Нарязва се на лентички, широки 2 пръста и дълги 10-15 см. Всяка лентичка се усуква два пъти в средата, за да добие вид на пеперуда.
Соленките се нареждат в подмазана с малко олио тава на разстояние една от друга. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за около 10 минути.