Бъркани зеленчуци със свинско
Добави към моето меню
Бъркани зеленчуци със свинско
летен вариант, с много зеленчуци, може да се приготви и в условия на къмпинг, на газов котлон
продукти
400 г свински бут
2 глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 тиквичка
1 патладжан
3-4 чушки – зелена и червена
3-4 гъби печурки
1 морков
1 щипка чубрица
Смелен черен пипер и сол на вкус
3-4 с.л. олио
Необходим е тиган уок с незалепващо дъно и дървена лъжица
Рецепта за бъркани зеленчуци със свинско
• Месото се нарязва на хапки, овкусява се и се слага за 30 мин в хладилника докато се приготвят зеленчуците
• Патладжана се нарязва на кубчета и се залива със студена вода, за около 20-30 мин за да пусне черната си вода, след което се измива
• Тиквичката, моркова, лука, чесъна, чушките и гъбите се нарязват
• В тигана се загрява 1 с.л. олио и се добавя нарязания лук и чесън. Разбърква се докато станат прозрачни и се добавя тиквичката. Готви се до готовност. След което отцеждаме и слагаме в купа
• Загряваме отново тигана с 1 с.л. олио и добавяме патладжана и гъбите, разбъркваме и добавяме и морковите. Готвим до готовност. И ги добавяме в купата при тиквичките
• Ред е на месото. Разбъркваме го в тигана с още 1 с.л. олио докато стане почти готово
• Добавяме зеленчуците и чушките. Разбъркваме още веднъж и поднасяме