Кейк Дунавски вълни
Добави към моето меню
Кейк Дунавски вълни
рецептата е от унгарската кухня – кейк с ябълки, красив в разрез, меко тесто и нежен крем
време за приготвяне 20 мин + 40 мин за печене
Продукти
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
150 г масло
1 бакпулвер (10 г)
2 с.л. какао
2 с.л. прясно мляко
4 ябълки
Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват със захарта
• Добавя се брашното пресято с бакпулвера, разтопеното масло, мляко и се разбърква
• Сместа се разделя на две части, като към едната част се прибавя какао
• Във форма за печене се разпределя бялата част, а отгоре тази с какао
• Ябълките се нарязват на парчета и се подреждат върху тестото
• Пече се на средна фурна на 190 градуса, около 35-40 мин, проверява се с клечка за зъби да излиза суха.
За да се изпълни рецептата до край сладкишът, след като е изстинал, се залива с крем. Кремът може да бъде този, който ви харесва.