Сладкиш с плодове от компот
Добави към моето меню
Сладкиш с плодове от компот
рецепта проверена от годините – сладкиш с компот от кайсии
6 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 пакетче краве масло (125 гр)
1 компот (от кайсии)
* На дъното на тава (правоъгълна или с диаметър 32 см) се разтопява пакетчето краве масло;
* Плодовете от компот се отцеждат (в гевгир) и се подреждат в тавата;
* Брашното се пресява заедно с бакпулвера;
* В купа се разбиват яйцата със захарта и се добавя брашното;
* Яйчната смес се изсипва върху плодовете;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност;
* Когато сладкиша е изпечен се обръща в поднос и още горещ се сиропира със сока от компота;
* Когато изстине сладкиша се нарязва на пастички и се поднася.
Този сладкиш ми стана любим през далечната 1990 – тогава го приготвяше майката на Диана от Сливен. Толкова отдавна ли беше – момчетата ни вече са студенти, едно поколение време. А рецептата остава, все така вкусна.