Ордьовър пиле и тиквички
Добави към моето меню
Ордьовър пиле и тиквички
запечена на грил тиган пилешка пържола, тиквичка и дресинг от зехтин и лимонов сок – вкусно
Кой не обича пържени тиквички? пържени тиквички, заляти със сос от кисело мляко, чеън и много копър. Но когато пържените продукти са изключени от твоето меню – старите герои-продукти влизат в нови образи…
2 тиквички
200 гр пилешки гърди (1 брой)
1 с.л. зехтин
прясно изцеден лимонов сок на вкус
* Пилешката пържола се разрязва с остър нож на две по-тънки и се изпича на грил тиган;
* Тиквичките (избират се по-млади без образувани семена) се режи на дълго на ивици. Нарязаните ивици се изпичат в грил тиган;
* Изпечените пилешките гърди се нарязват на хапки. Всяка хапка се загъва в една лента изпечена на грил тиквичка, навива се на стегнато руло и се забожда с клечка за зъби.
* Рулцата се подреждат в чиния и се овкусяват със зехтин и лимонов сок.
Идея: Може да бъдат поднесени и като вечеря с гарнитура от домати, лук и нарязани на тънки кръгчета зелена чушка. Добре се съчетава и със сух таратор (дзадзики)