Солен кейк с риба тон
Добави към моето меню
Солен кейк с риба тон
Рецепта споделена от Silviya Ivanova
Продукти
150 г брашно, или до гъстотата на кексово тесто
1 пакетче бакпулвер (10 г)
3 яйца
125 мл прясно мляко
1 малка червена чушка
10 зелени маслини (без костилки)
200 г риба тон от консерва
100 г настърган кашкавал
200 мл зехтин
сол, смелен черен пипер на вкус
Рецепта за солен кейк с риба
• Чушката се нарязва на кубчета.Запържва се в 1 с.л. зехтин за 5 мин.
• Подправя се със сол и черен пипер.
• Рибата се отцежда и се надробява на парченца.
• Маслините се нарязват на ивички.
• Брашното се пресява с бакпулвера. Добавят се към разбитите (с вилица) яйца, млякото, зехтин и кашкавала.Разбърква се добре.
• Накрая с добавя рибата,чушките и маслините.Подправя се със сол и черен пипер.
• Изсипва се сместа в намаслена и набрашнена форма за кейк.Пече се 40 мин на 180 градуса.