Последни Рецепти
Последни Статии

Солен кейк с риба тон

Добавено в Наши гости, Тестени ястия и прибавки, Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Солен кейк с риба тон
Рецепта споделена от Silviya Ivanova

cake-riba-ton
Продукти
150 г брашно, или до гъстотата на кексово тесто
1 пакетче бакпулвер (10 г)
3 яйца
125 мл прясно мляко
1 малка червена чушка
10 зелени маслини (без костилки)
200 г риба тон от консерва
100 г настърган кашкавал
200 мл зехтин
сол, смелен черен пипер на вкус

Рецепта за солен кейк с риба
• Чушката се нарязва на кубчета.Запържва се в 1 с.л. зехтин за 5 мин.
• Подправя се със сол и черен пипер.
• Рибата се отцежда и се надробява на парченца.
• Маслините се нарязват на ивички.
• Брашното се пресява с бакпулвера. Добавят се към разбитите (с вилица) яйца, млякото, зехтин и кашкавала.Разбърква се добре.
• Накрая с добавя рибата,чушките и маслините.Подправя се със сол и черен пипер.
• Изсипва се сместа в намаслена и набрашнена форма за кейк.Пече се 40 мин на 180 градуса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории