Краб
Добави към моето меню
Има ли някой, който да не харесва морски дарове? След приключението до рибената ферма в Дълбока сега ще ви представим раците.
Хубаво е да имаш приятели, които са порастнали край морето и знаят неговите тайни и местата където може да си купиш риба от рибарите, кой е добрия ресторант, да им отидеш на гости и да пракарате незабравимо няколко дена. И да се върнем на темата
Краб
Крабовете (Cancer spp. Canceridae) са малки раци, които могат да живеят в сладководни, морски и океански води. Обикновено се крият под канари, в пукнатини или в големи миди. Раците крабове са агресивни хищници, които се нахвърлят върху плячката си с острите си щипци, които буквално разрязват плътта. Интересно да се знае за тях е, че са способни да регенерират загубените си в лов или битки с опоненти крайници. Крабовете имат кръгловато тяло покрито с броня, изпъкнали очи, пет чифта крайници, предният чифт от които се видоизменя в извити щипци.
Крабовете имат малко ядливи елементи
Рецептата е лесна необходими са само крабове и девисил (лющян)
* Имизват се старателно
* Слагат се в тенджера и се долива вода (бутилката е от бира на снимката) и девисил
* Варят се докато сменят цвета си
* Поднасят се с клонки девисил и лимон
Лимон, салата и студено бяло вино
както и добрата компания са задължителни