Последни Рецепти
Последни Статии

Грижи за ръцете, когато е студено

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Грижи за ръцете, когато е студено
Студено, много студено … толкова студено, че ръцете замръзват по клавиатурата

Как да се погрижим за нашите ръце през зимата когато сме изложени на студа навън, незатопления въздух от климатика в офиса и топлината на нашия дом. От влагата във въздуха, от студения и пронизващ вятър трябва да опазим ръцете си. Кожата на ръцете е много чуствителна и изложена както на атмосферните влияния, така и на това, че с тези ръце приготвяме храната, мием съдовете и използваме битова химия. Затова трябва да се погрижим за ръцете си за да не ги изложим на студова алергия, да не се напука кожата и да не посиняват ръцете ни.

hand-care-1

Как да им помогнем?

Главното е да имаме топли и удобни ръкавици и да се научим да ги носим, да ги слагаме на ръцете си, когато излизаме навън. Ръкавиците могат да бъдат и красиво допълнение към нашия тоалет. Не забравяйте всеки ден да ги намазвате с овлажняващ крем за да не изсуши кожата. Носете крема с вас, в дамската чанта, може да държите опаковка в чекмеджето в офиса. След всяко измиване може да намазваме ръцете с крем.

Веднъж през седмицата можете да се погрижите за ръцете си със следната проста процедура – вечерта преди сън намажете ръцете с подхранващ крем и сложете тънки памучни ръце. На сутринта кожата ще бъде по-мека и гладка.

Всички рецепти и препоръки за красива кожа включват да пием всеки ден по 2 литра вода, в краен случай няколко чаши и билков чай трябва да се изпиват всеки ден.

През зимата трябва да се ограничим с вземането на горещ душ, защото измива мазния слой от кожата.

През зимата е хубаво да мием ръцете с мек течен сапун. За нежната кожа е подходящ крем, който съдържа лайа, която помага при зачервяване на кожата и напукване. За суха кожа е подходящ крем с алое, а за лющеща се с лецитин и глицерин.

Вечер преди лягане преди да намажете ръцете с крем може да ги поддържите в гореща вода.

hand-care-2

от години имам този проблем с ръцете – реагират на студа – ръцете ми посиняват и ме болят.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized