Последни Рецепти
Последни Статии

Диета при Пълнолуние и Новолуние

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Диета при Пълнолуние и Новолуние
или друга гледна точка към най-популярната диета. Разказва президента на Международната федерация и на френското общество на фито и аромотерапевтите доктор Кристиян Дюрафур

В търсене на популярността на Лунната диета и защо да бъдем на диета когато Луната е в пълнилуние или новолуние?

Обяснението е в природата, защото точно в тези дни се променя атмосферното налягане и движението на водите. Приливите и отливите са най-значителни по време на новолуние и пълнолуние, тъй като Луната, Земята и Слънцето са разположени на една линия и ефектът от гравитационнот привличане от Слънцето и Луната се засилва. Пълнолунието е време на отлива, тогава сякаш водата се свива, а при новолуние – се разширява и настъпва прилив. Заради тези външни процеси в нашия организъм се променя и обмена на веществата – разпределението на водата и микроелементите.при пълнолуние водата навлиза в клетките от междуклетъчното пространство, а при новолуние се наблюдава обратния процес – водата се премества от клетките към тъканите. Тази особеност може да се използва, като периодично сме на диета, за да се активизира разграждането на мазнините и изхвърлянето на токсините, за детоксикация на организма като цяло.

Диетата при пълнолуние включва употреба на течности и плодове, като спомага да се намали излишъка на вода в междуклетъчното пространство. По този начин се преодолява задържането на течности в организма, изчиства го от натрупаните токсини и стимулира разграждането на мазнините (липолиза).
Предимството да сме на диета по време на пълнолуние е, че се променя традиционнот меню и организмът използва в по-голяма степен ферментите, необходими за храносмилането и усвояването на хранителните вещества.

Препоръки при диета при пълнолуние
Всяка от двете лунни диети може да се прилага в два варианта:
– кратка 24 часова при пълнолуние и 36 часова при новолуние
– разширена до 3 или 6 денонощия.
– Противопоказания: при заболявания, свързани с обмяната на веществата, като – диабет
– шест дневна диета може да се прилага само веднъж в месеца, дори на 3 или 6 месеца. Като трябва да се вземе в предвид мнението на личния лекар или диетолог.

Диета при пълнолуние
24 часова лунна диета – Започва след вечеря, преди настъпването на пълнолунието и продължава 24 часа. В менюто са включени само течности. Може да пиете вода /(чешмяна, преварена, минерална) и сокове от прясноизцеденеи плодове и зеленчуци, фреш. Като резултат може да свалите от 250 гр до 1 кг. Основното предимство е, че през този ден ще почистите организма си и ще се избавите от оттоци.

6 дневна диета
В трите дни, предшестващи деня на пълнолунието, както и следващите два дни датата на лунната фаза се хранете само с плодове и зеленчуци. През първите два дена ключете във вашето меню сурови и варени зеленчуци. Може да избирате от изобилието плодове и зеленчуци, които се предлагат в магазините. Препоръват се ананас и гъби. Ананасът има пичогонно действие и може да се намери през цялата година. Гъбите (печурки, кладница и различни други видове) можете да се сварят и да се поднесат с подправки и малко студенопресован зехтин, може да ги запечете и на грил тиган. Основното предимство на гъбите, като продукт в нашата диета е, че са нисколарочни и съдържат много белтъчини.
Тази диета не трябва да продължава повече от 6 дни, като включва и деня на пълнолунието – само на течноси тогава.
Разултатът е ефикасно почстване на организма и редуциране на теглото от 1 до 3 кг.

Резултат: Ефикасно очистване на организма и сваляне на 1 -3 кг, взависимост от продължителността на диетата.

Новолуние
36 часова диета. започва в 18 часа преди новолунието и продължава до 7 часа сутринта на следващия ден. Менюто включва бульон и зеленчукови супи, като храненията са поне 4 или 5 през деня. Зеленчукова супа можете да приготвите от любимите си зеленчуци – морков, картофи, пипер, зелен боб, кореноплоди. Зеленчуковият бульон е ценен зарди покочогонните си свойства. За да не бъди еднообразно менюто едното хранене може да бъде бульон от пиле или риба. Зеленчуковата супа осигурява на организма необходимите минерални вещества.По-голям ефект за диетата имат бульоните, но супите съдържат зеленчукова маса, която намалява чувството на глад.
Резултат: Интензивно почистване на организма и редуциране на теглото поне с 500 гр.

6 дневна диета при новолуние
Три дена преди фазата на Луната и два дена след това се храните основно със сурови и сварени зеленчуци. Трябва да се има предвид, както и про фазата на пълнолунието, че трябва да приспособите диетата към своите потребности и предпочитания към дадени продукти. Защото една диета не трябва да се превръща в изпитание и наказание за желаещия да отслабне.
Резултат – намаляване на тесглото с 1-3 кг в зависимост от броя дни на диета.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории