Последни Рецепти
Последни Статии

Карфиол на фурна

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Карфиол на фурна

Карфиол 1 глава, около 1 кг
4 с.л. брашно
2 с.л. галета
100 гр кашкавал
1/2 л прясно мляко или 2 ч.ч. от водата в която е сварен карфиола
Индийско орехче и черен пипер на вкус

Сварения във вода карфиол отцедете добре и накъсайте на розички. Запържете брашното в половината масло. Прибавете млякото, като бъркате непрекъснато. Варете на слаб огън десетина минути. Прибавете настъргания кашкавал и бъркайте, докато сосът стане гладък и хомогенен (бърка се сдървена лопатка само в една посока)

Сложете карфиола в кръгла тавичка и сипете внимателно между розичките по малко сос. Залейте с останалия сос, поръсете с подправките, галетата и останалото масло. Запечете в умерена фурна.

Ястивто се поднася топло.

тази рецепта е вкусна и лесна. Дълго време карфиола у до,а се използваше амо през есента за туршии, добре че децата поискаха да им приготвя нешо от карфиола, който беше основната съставка на царската туршия за да бъде оценен

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории