Мариновани броколи
Добави към моето меню
Мариновани броколи(карфиол)
рецепта с която може да се приготви много вкусно броколи или карфиол за гарнитура или за салата. Ако искате да го запазите и за зимата стерилизирайте бурканите като киселикраставички за 10 минути, тогава количеството се определя от броя на бурканите
500 г карфиол или броколи
вода
и колкото се може по-малко сол
за марината
4 с.л. олио
4 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. горчица
2 -3 скилидки чесън
1 малка глава кромид лук
2 с.л. босилек
черен пипер на вкус
Броколите се накъсват на рози и се бланшират в гореща подсолена вода с щипка лимонтозу за 3-4 минути.
Приготвя се маринатата, като се смесят продуктите.
Отцедените броколите и се заливат с маринатата. Оставят се да се мариноват поне 2 часа, а най – добре цяла нощ.