Хайвер от патладжани
Добави към моето меню
хайвер от патладжани
рецепта за кьопоолу с много печен патладжан и малко майонеза – вкусна салата за лятото
4 патладжана
4 – 5 червени чушки (тип Сиврия)
1 глава кромид лук
5 – 6 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
ябълков оцет на вкус
4 с.л. майонеза
* Патладжаните се шпиковат с няколко нарязани скилидки чесън (правят се дълбоки нарези с нож и се пъхват филийки чесън). Патладжаните и червените чушки се изпичат. Обелват се и се нарязват на ситно;
* Останалите скилидки чесън и кромид лука се нарязват на ситно и се смесват с изпечните зеленчуци. Добавя се майонезата и сместа се пасира с комбайн;
* Овкусява се на вкус с ябълков оцет и се поднася украсен с клонки магданоз.