Кюфтета на фурна
Добави към моето меню
Кюфтета на фурна
рецепта за кюфтета, но приготвени на фурна – така стават много по-бързо и вкусно, изпечени заедно с гарнитурата
500 гр кайма
200 гр бекон
1 филия хляб
1 глава кромид лук
1 – 2 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
щипка чубрица
щипка кимион
черен пипер на вкус
50 гр кашкавал
за гарнитурата:
500 гр картофи
2 – 3 моркова
няколко цвята броколи
* Омесете каймата с подправките, накиснатия във вода и изцеден хляб, нарязания на ситно кромид лук и скилидки чесън и оформете кюфтета;
* Беконът се реже на дълги ленти и всяко кюфте се увива в две ленти бекон, като се оформят на кръст. Така кюфтета стават по-интересни на вид. Друг вариант е да сложите вътре в кюфтето плънка от кашкавал и бекон;
* Така оформените кюфтета се подреждат в тава и наоколо се редят катофите нарязани на едри парчета, морковите, нарязани на пръчици и броколито (оптимално, ако има на пазара броколи) накъсано на розички;
* В тавата се налива 100 мл вода и се пече на фурна на 200 градуса до готовност.
* Преди да се извадят кюфтетата от фурната се поръсват с мнастърган кашкавал и се връщат обратно във фирната за 2-3 минути на грил функция да се запече кашкавала.
Това е изпитана рецепта приготвяна неведнъж. Пести време за приготвяне на вкусна вечеря. Гарнитурата е готова, можете да добавите само салата.