Чебуреки
Добави към моето меню
Чебуреки
Рецепта класика от руската кухня, като пелмените, които се варят
Рецепта споделена от Ирина Кърпарова
Продукти
За тестото
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2-3 щипки сол
2 с.л. олио
1 с.л. водка
За плънката
300 г кайма
1 глава кромид лук
сол, черен пипер – на вкус
около 1/2 ч.ч. вода
магданоз,копър-по желание
Рецепта за чебуреки
• Омесваме тестото и оставяме 30 мин. да почине, покрито с домакинско фолио.
• Разбъркваме каймата с малко вода, добавяме ситно нарязан лук ,сол и черен пипер.
• От тестото оформяме около 12-13 топчета и разточваме всяко на кръг, разстиламе в едната половина кайма и прегъваме на полумесец, хубаво натискаме с пръсти по краищата,за да се залепи добре тестото и да не се отвори после при пърженето.
• С къдрава резачка минаваме съвсем по края на чебуреките,за да се получи хубаво къдраво ръбче.
• Загряваме повечко олио в тиган и пържим от двете страни до златиста коричка.
Тази рецепта е комбинация от няколко рецепти от руски сайтове.