Пиле пармезан
Добави към моето меню
Пиле пармезан
Има рецепти, които трябва да се направят. Такава и пиле пармезан, става толкова вкусно и хрупкаво, че се превръща в нещо задължително. Това е рецептата, която приготвихме, в екип, заедно с половинката, творческите моменти са поне два
2 броя пилешко филе
2 с.л.зехтин
2 яйца
50 гр настърган Пармезан
2 с.л. пълнозърнесто брашно
2 с.л. фини овесени ядки (галета)
смлян черен пипер на вкус
* Пилешките пържоли (гърди, в случая се обезкостява цяло пиле) се разрязват на тънко
* Запичат се около 2 мин от всяка страна на грил тиган
* Всяка пържола се овкусява с прясно смлян черен пипер на вкус
* Панировката се състои от разбити яйца, пълнозърнесто брашно и пармезан смесен с овесените ядки. Първо се потапя в брашно, след това в яйце и накрая в пармезан
* Пържи се в сгирещен зехтин около 5 мин от всяка страна, до златисто
* Поднася се със салата по избор. Може да се поднесе и само с парче грейпфрут.
2 pieces chicken breast
2 tablespoon olive oil
2 eggs
50 grams grated Parmesan
2 tablespoons palnozarnesto flour
2 tablespoons fine oat flakes (breadcrumbs)
ground black pepper to taste
* Chops chicken is to cut thin
* Bake about 2 minutes on each side of the grill pan
* Any flavor to steak with freshly ground pepper to taste
* Batter consisting of beaten eggs, flour and parmesan mixed with corn flakes. First dip in flour, then egg and finally in the parmesan
* Fry in olive oil 5 minutes on each side, until golden
* Serve with salad of your choice. Can be served only with a piece of grapefruit.