Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешки пържоли с лучен сос

Добавено в Ястия с месо, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пилешки пържоли с лучен сос
рецепта за пилешки пържоли с вкусен сос, друго си е когато едно ястие се поднесе със сос, съобразено с разделното хранене

4 пилешки гърди, около 600-800 гр
4 големи глави кромид лук
100 мл бяло вино
щипка черен смлян пипер
настъргана линимова кора, около 1 ч.л.
1 с.л. зехтин

* Пилешките гърди се оформят и се начукват леко, с остър нож се нарязват леко, като разрезите се кръстосват. Овкусяват се със смлян черен пипер и настъргана лимонова кора;
* Изпичат се от двете страни на скара или в тефлонов тиган-скара;
* Кромид лука се нарязва на тънки кръгове и се претрива с пръсти;
* В дълбок тиган с капак се загрява зехтина и се прибавя лука, разбърква се докато стане златист. Тогава се налива бялото вино и се добавят пилешките пържоли. Задушава се, като се сложи капака, около 10 мин.

Поднася се със зелена салата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории