Пиле със зеленчуци
Добави към моето меню
Октомври се оказа дълъг и топъл месец и зеленчуците на есента ги има още – тиквички, чушки, моркови и малко пиле и може да стане вкусна и бързо приготвена вечеря. Здравословна и отговаряща на разделното хранене
400 гр пилешко филе
2 тиквички
2-3 моркова
2 зелени чушки
1 червена чушка
1 глава кромид лук
1/2 връзка магданоз
1 с.л. олио
смлян черен пипер на вкус
* Пилешките гърди се нарязват на кубчета и се овкусява със смлян черен пипер на вкус;
* В дълбок тиган се загрява олиото и се добавят полешките хапки и се разбърква така около 10 мин;
* Добавят се кромид лука нарязан на шайби, морковите на кръгчета и тиквичките на пръчици. Ястието се готви така до готовност, ако е необходимо може да се налее 1-2 с.л. вода;
* Накрая добавете и чушките нарязани на тънки шайби и разбъркайте;
* Поднесете с магданоз, нарязан на ситно.