Последни Рецепти
Последни Статии

Какво казват числата

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Петък 13
Едно от най-ужасните суеверия е фаталната дата 13-и. А когато 13 е петък, за някои направо настъпва катастрофа.

Страхът от 13 възниква в древността заради 12-ицата (дузината), която преимуществено е използвана от търговците при комплектуването на стоките за пазара, според една от версиите. Оттам следващото число – 13, се асоциира с неизвестност, смътните предчувствия за опасност и т.н. По-късно, с натрупването на статистики от катастрофи и разрушителни събития, в мисленето на хората (предимно в Западна Европа) числото се утвърждава като носител на негативна енергия.

В окултните практики обаче не се възприема като синоним на фаталност. Езотериците са убедени, че хората, овладели огромната му мистична и магическа мощ, притежават ключа към силата и властта. Родените на аналогични дати през отделните месеци на годината, 13 – сбор 4 и най-вече на 4-и февруари, април, юли или ноември, се отличават с изключителна интуиция, умеят да материализират идеите си и ако впрегнат колосалната енергия на 13.

През настоящата година, предвид вселенското й число 8 (най-кармичното сред себеподобните си), 13-ицата изисква специално внимание. Петък 13-и не е най-рисковата комбинация, понеже този ден от седмицата е под знака на планета на любовта Венера, което смекчава част от негативите.

Всяко число има определена символика.
Какво говорят числата
Според някои нечетните числа са считани за по-агресивни, а четните за по-тихи и необезпокоявани.

0 – знак за безвремие, свръхсъзнание, вечност и абсолютна свобода. Също така е символ на Господ.
1 – числото на индивидуализма, самотата, егото, водачеството, оригиналността и печалбата. Също така е знак за по-високо ниво на духовна сила.
2 – свързва се с разнообразието, партньорството, душата и възприемчивостта. Символизира двойна слабост или двойна сила. Има двойственост при мъжкото и женското.
3 – символ на живота, жизнерадостта, вътрешната сила, завършеността, въображението, изобретателността, енергията и себепознанието. Три означава трилогия – минало, настояще, бъдеще или баща, майка, дете.
4 – знак на сигурността, физическите граници, тежкия труд и земните неща, както са четирите ъгъла на земята. Също така е числото на материалистичните неща.
5 – представлява силата да убеждавате, вашата дръзка натура, действията или петте човешки чувства. Числото е символ и на промяна. Пет е връзката между рая и земята.
6– знакът на съвместната работа, баланса, спокойствието, перфекционизма, топлината и любовта. Вашият душевен, емоционален и духовен свят са в хармония. Също така е знак за семейно щастие.
7 – символизира душевен перфекционизъм, лековитост, пълнота, музика и достигане на висока духовност. Също така означава, че сте уникални и ексцентрични.
8 – знак на могъществото и авторитета, успеха, кармата, материалната сполука, прераждането и богатството.
9 – знак на завършеността и показва, че вървите в правилната посока. Символизира прераждане, вдъхновение и реформация.
11 – Изострена интуиция и скрит вътрешен потенциал.
22 – Този, който притежава това число, има свръхвъзможности, фантастични организаторски способности, харизма, умение да увлича и води големи маси хора.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории