Шоколадови трюфели
Добави към моето меню
Шоколадови трюфели
Да се приготвят тези трюфели не е трудно, а ще бъдете приятно изненадани от резултата
Продукти
140 г черен шоколад
90 г млечен шоколад
7 с.л. сметана
1 с.л. мед или царевичен сироп
2 ч.л. нес кафе
2 с.л. уиски или ром
4-5 с.л. какао на прах
2-3 с.л. пудра захар
Рецепта за шоколадови трюфели
• Двата вида шоколад се настъргват на ситно ренде или се смилат в блендер и се слагат в купа
• Сметаната и меда (царевичен сироп) се смесват и на водна баня сместа се довежда до завиране
• След това се отстранява от котлона и се добавя кафето, разбърква се
• Сметаната се изсипва при шоколада, разбърква се до пълно разтваряне на шоколада и се оставя за около 30 мин
• Към сместа се добавя уиски или ром и се разбърква около 2 мин, след което купата се покрива с фолио и се слага в хладилника за една нощ
• В една купа сложете пудра захар, а в друга какаото. Постелете хартия за печене на плота. С ръце потопени в пудра захар вземайте от сместа и оформете топчета по-малки от орехи. Топчетата овалвайте в какао и подредете върху хартията
• Сложете трюфелите в хладилника и ги съхранявайте там в подходяща кутия до поднасянето