Последни Рецепти
Последни Статии

Обещание за щастие

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Има много неша в живота, които обащават щастие – богатство, слава, добър външен вид, страхотен човек до вас. Но истина е, че щастието не идва пасивно, то е търсене и откриване.Щастието не идва от нещата, които притежаваме, щастието идва и от неща, които не могат да се видят. Когато ни е трудно си обещаваме, че ще променим това, че няма да позволим зависмост от човек или очакване да се случи нещо, което може и да не се случи. Това са няколко неща с които започвам, защото ни има днес и сега.

happiness 1

Не може всичко да е перфектно

В обшеството сме притиснати от всички страни. От очакванията и задължанията към нашето семейство. Колегите, към които трябва да прилагаме същите оценки когато оценяваме себе си. Не може да очакваме повече колкото сме дали. И да се съобразяваме с всички и всеки, и с нас самите. Ние сме на 100% човешки същества и като такива може да грешим, да падаме, да ставаме и да продължаваме. И да се учим да не допускаме същите грешки. Колкото по-рано приемем, че може и да грешим, толкова по-добре и ще можем да бъдем щастливи.

Някои неща остават в миналото
Не бива да живеем в миналото и да преживяваме лошите моменти и тези, които са ни наранили, да се тревожим за трудностите пред които сме изправени. Това само може да пречи на истинското щастие, което можеби ще имаме точно днес. Вместо да живеете в миналото живейте сега и мислете за утре, за семейството и приятелите си, за любовта и хубавите неща, които ще се случат. Знам, че е трудно да се забрави миналото. Но това, че в даден момент сме имали трудности не означава, че трябва да спрем да търсим и намираме щастието.

Можете да помогнете
Посада дърво = дари живот. Някога, ако сте засаждали дърво, ако сте отглеждали цветя и сте се грижили за тях. Ще знаете, че това е връзка с природата и зарежда с енергия. Добрите хора на различните хора са различни. И от хората зависи и от ситуацията. Но винаги когато правите нещо без да очаквате заплащане в момента за направената услуга вие ще се чувствате по-добре, може да спечелите нови проятели, да научите нещо ново и да минете крачка напред.

Няма по-хубава награда от това да знаеш, че от стореното от теб ще изгрее усмивка на лицето на някой друг.

Ние се нуждаем от хора
Животът не е създаден за да живеем сами. Ние, хората предпочитаме социална среда. Обградете се с приятели и семейство и прекарвайте време с тях, а не се затваряйте в себе си сред хората, като рак отшелник в черупката си. И не забравяйте, че както ние се нуждаем от хората, така и те се нуждаят от нас.

Опитът е добър учител
Опитът е още един ключ към щастието.Живеем днес, в този момент. и животът не е нещо, което се случва зад прозореца на нашия дом. Опитайте нови неща, срещнете нови хора, вижте на нови места! Разходка в дъжда, игра с едно дете. Няма да съжалявате!

Учете се от децата
Това е невероятно и прекрсно чувство. Гладайте децата. Когато едно дете падне то става, може и да заплаче, а в следващия момент вече и да се смее. Когато станем възрастни сякаш забравяме, че ако паднем слънцето продължава да грее. Въпрос на настройка е и на желание. Важно е как гледаме на света около нас.

Хранете се здравословно в определено време на деня
Ако ме попитате защо и храненето е тук отговорът е много прост. Когато се храним здравословно ние се чувстваме добре, когато се чувстваме добре изглеждаме добре и тогава е много по-лесно да бъдем щастливи и да ни се случват хубави неща. Когато сме здрави тялото тялото ни е химическо балансирано и това премахва депресията, резките промени в настроението, емоционалните кризи .

Щастието не същестува само по себе си. Получаваме това, което сме си поставили като цели в живота. Каквото посееш такова жънеш. Ако посееш нещастие ще бъдеш нещастен, защото никой не обича хора, които не се усмихват.

Какво правят хората за да се усмихнат?

happiness 2
Мислят си за хубави неща, позитивни са и с широко отворени очи към света

А вие какво мислите? можем ли да бъдем щастливи, ако го искаме и правим достатъчно? за да сме щастливи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized

Comments

  1. 1
    Greta Kalinova // April 20th, 2011 at 10:31 am

    Мислете позитивно и се усмихвайте!