Последни Рецепти
Последни Статии

Не правете компромиси

Добавено в Други

Добави към моето меню

Нашият живот е пълен с компромиси. Ние правим компромиси за да поддържаме романтичните ни взаимоотношения, правим компромиси в името на кариерата си, правим компромиси с нас самите за да бъдем добри родители, правим копромиси за постигнем нашите цели. И все пак има някои неща с които не трябва да се прави компромис за да останем врени на себе си. Кои са тези неща?

1. Не правете компромис със самоуважението
Уважението към другите, уважението към нас самите. Ако не уважаваш другия как може да очакваш да получиш уважение. Но се оказва, че понякога правим компромис точно с това. Затова е и толкова важно.

2. Не правете компромис с целостта
От решаващо значение е да се запази целостта на вашата роля в живота за да може да се уважавате. Каквото и роля да играете в живота си, като съпруга, майка, служител или приятел, важно е, да можете да бъдете в тази роля.

3. Не правете компромис с лоялността
Лоялност означава да се самоопределиш и да бъдеш верен на своите принципи, които са резултат от семейство и възпитание. Лоялност означава да знаете коя е вашата роля в обществото и да спазвате това, което се очаква от определеното ви социално положение. Лоялността може да е проява на отношението и любовта ви към любимия човек, вашето семейство, компанията за която работите, кръга на вашите проятели, може да има лоялност и към родината. Вие трябва да останете лоялни и да не изневероте на интересите на вашата социална идентичност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории