Чорба с лопуш
Добави към моето меню
Пролетна чорба с лопуш
в началото на март зелените листенца са се показали и вече сме се хванали за зелено
Продукти
300 г лопуш
1 шепа фиде
2 стръка зелен лук
2 стръка чесън
За застройката
200 г кисело мляко
2 яйца
100 г краве сирене за поднасяне
Рецепта за Пролетна чорба с лопуш
• Листата лопуш се измиват старателно със студена вода и се нарязват на ситно
• В тенджера се налива 1,5 л вода и се добавя нарязания лопуш, зелен лук и чесън, както и фидето
• Вари се докато се свари фидето, около 10 мин
• Супата се застройва с разбитите яйца и кисело мляко
• Поднася се поръсена с натрошено сирене