Коледни кантучини
Добави към моето меню
Коледни кантучини
Рецепта от италианската кухня, иначе казано – двойно печени бишкоти. Много вкусни, хрупкави,
Продукти
3 яйца
150 г захар
400 г брашно
1 п бакпулвер
2 с.л. мед
50 мл прясно мляко
400 г микс сушени плодове и ядки
100 г орехи
50 г бадеми
50 г боровинки
100 г стафиди
50 г ананас
50 г папая
50 г манго
Рецепта за коледни кантучини
• Яйцата се разбиват със захарта
• Добавя се пресятото с бакпулвер брашно и се разбърква
• Добавя се прясното мляко, меда (течен, ако е необходимо го разтопете), сушените плодове и ядките. Замесете тесто (малко сухо е, но е достатъчно за да се оформи)
• В тава застлана с хартия за печене оформете тестото във вид на руло, при мен се получиха 4 рула, като се оставя разстояние между тях – увеличава се обема при печене
• Пече се на средна фурна на 180 градуса, около 30 мин, рулата се запичат, но не до готовност
• Изваждат се и се оставят леко да изстинат. С остър нож се нарязват по диагонал на филийки (така, както се реже суджук) Подреждат се в тавата, при мен се получиха 2 тави
• Пекат се около 10 мин. Съхраняват се в кутия с капак. Хубаво е да ги направите и да ги държите в кутията около седмица, стават още по-хрупкави, но това е трудно свършват много бързо
Това, което ми се иска да направя е кантучини с овесени ядки. Съвсем скоро