Чушки с мляко
Добави към моето меню
Чушки с мляко
една лятна манджичка, типична за Добруджанския край
рецепта Петя Цанкова
Продукти:
10-12 печени пиперки ( за предпочитане червени ,с тях манджичката е по -вкусна!)
1 л прясно мляко(ако е домашно, предварително да е сварено)
200 -300 гр сирене
1 яйце
1 ч.л. червен пипер
черен пипер,малко сол
5 с.л. олио
Приготвяне:
В мазнината се запържват за около 5-6 минути почистените пиперки ,които преди това сме цепнали по дължина, за да я овкусят.Слага се червения пипер- не повече от 1ч.л.,той трябва само да оцвети ястието.Объркват се чушките и към тях се прибавя прясното мляко.Изчаква се и при първото клокване на млякото(при първите мехурчета) тенджерата се маха от огъня.Последователно и при разбъркване се прибавят разбитото яйце и натрошеното сирене.Ако е необходимо се слага малко сол и се поръсва със смлян черен пипер.
Съвети:
1.Гъстота на манджичката идва от сиренето и яйцето ,но ако ви е рядко може преди червения пипер да сложите 1 ч.л. брашно.
2.Задължително се сваля от огъня след първото клокване на млякото ,не се вари!
3.Може да се направи с повече или по малко пиперки!
ДА ВИ Е ВКУСНО