Пълнени чушки с картофи
Добави към моето меню
Това ястие се оказа много вкусно. Пълнени чушки с картофи може би сте правили за Коледа. Стават много вкусни печени червени чушки напълнени със смес от сварени картофи с билки и запечени на фурна.
Рецептата може да бъде наречена сбогуване с лятото, защото е приготвена с последните зеленчуци от градината в края на септември.
Доматите са последни, цяло лято са давали плод и са пръскани само с естествена защита – с отвара от люспи на червен лук.
Чушките са наистина последни, като е имало две три нощи в които са “спали” загънати със стара черга.
Картофите са от градината. По една кофа на ред, едри има и малко дребни, при ваденето, колкото и да внимаваш някои картофи се нараняват и трябва да се сготвят.
И подправките са от градината.
От градината на баба, от земя, която ражда най-вкусните зеленчуци, ако има кой да се грижи за нея.
Пълнени чушки с картофи
Продукти:
12 чушки, с по-праваилна форма
2-3 големи картофа
1 глава кромид лук
1 морков
за соса:
2-3 домата
1 с.л. брашно
1 връзка магданоз
1 с.л. брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
• Чушките се почистват от дръжките и семената
• Пълнят се със сместа от настъргани картофи, моркови и лук
• Редят се в тава и се заливат с вода да ги покрие
• Пекат се на средна фурна докато плънката е почти готова (около 30 мин) и се заливат със сос от настъргани домати, малко вода и разбита в тях 1 с.л. брашно
• Пече се до готовност. Още около 15 мин. Поръсва се обилно с нарязан на ситно магданоз.