Последни Рецепти
Последни Статии

Люти чушлета

Добавено в Консерви и зимнина, Туршии

Добави към моето меню

Мариновани люти чушлета
рецепти за консервиране на люти чушлета, не много люти, т.н. рибки

Продукти:
1 кг малки люти чушлета,
150 г захар,
200 мл оцет,
100 г сол,
копър,
100 мл вода
Начин на приготвяне: Измиваме чушлетата, подрязваме дръжките им и ги надупчваме в дебелата им част. Слагаме ги в …удобен съд и заливаме с горещата марината, приготвена от захарта, водата, оцета и солта. За аромат слагаме копър. Притискаме чушлетата с камък или венче. Претакаме туршията редовно няколко дни.
За аромат може да се сложи и няколко зърна черен пипер.ако сте много заети може и да не се претака,слагате в хладилника и след 10 дни имате вкусни чушленца

Зимни люти чюшлета
300 гр люти чушлета, чесън, копър, сол, оцет, олио.
Надупчете лютите чущлеъа и ги опърлете на котлон (печка). Наредете ги в бурканчета с чесън, копър, сол, оцет на вкус. оставете 1 см празен до ръба на буркана – долейте догоре с олио, запечатайте и стерилизирайте 5 мин след завирането.
По този начин приготвяме и чушките върхари, леко ги запичаме на печката, да се опукат, след това в буркан се реди чущки, морков, чесън … Става малко мазна, но е много вкусно

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории