Последни Рецепти
Последни Статии

Чапати

Добавено в Индийска кухня, Тестени ястия и прибавки, Хляб, питки

Добави към моето меню

Чапати
рецепта за вкусни хлебчета от индийската кухня

chapati

1 ч.ч. бяло брашно
1 и 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.ч. вода
щипка сол
около 2 с.л. олио

* В купа се смесват брашната и се добавя водата. Замесва се тесто;
* Накрая се добавя олиото и се премесва. Загъва се с фолио и се слага в хладилника за около 30 мин;
* Разделя се на топчета с големина колкото орех. Всяка топка се разточва с точилka на тънка кора, около 4 -5 мм, за да стане по-лесно разточването може да поръсите с малко брашно;
* Пекат се на тефлонов тиган (или сач – не съм ползвала) без да се намазва с мазнина, на сух тиган, предварително сгорешен (ако е сач, трябва да се постави на студен котолон и тогава да се загрее)
* Пекат се от двете страни, като се извадят от тигана може да се намажат с гхи (краве масло) по желание. Подреждат се в купа и се загъват с мека кърпа.

Казват, че чапатите са много полезни. Лесни са и за приготвяне.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории