Последни Рецепти
Последни Статии

Ципура на скара

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Рибата е полезна, иска малко време за приготвяне и е вкусна. Не пропускайте когато видите прясна риба на добра цена да купите, например ципура – за 8 лв може да изненадате с вкусна вечеря. През зимата на фурна, през лятото на скара.

cipura na skara 2

Ципура на скара
Продукти:
2 ципури
1 лимон
2-3 с.л. зехтин или олио за намазване на скарата
4-5 стръка магданоз

Начин на приготвяне:
• Рибата се почиства и измива
• В коремчето се слагат 2-3 кръгчета лимон и 2 стръка магданоз
• Скарата с загрява добре и се намазва с мазнина
• Рибата също се намазнява и се поставя върху скарата. Пече се около 15 мин от едната страна след което внимателно се обръща за да не се разкъса
• Пече се и от другата страна след което се сервира с гарнитура – краставици, домати, маслини и още лимон.
cipura na skara 1
Ароматът на изпечена на скара риба е изкушаващ.

Маринована ципура на скара
Една идея от Валентина Кисьова как да мариновате и изпечете на скара ципура. Рибата престоява най- малко 2 часа в марината, като редовно се обръща в нея. Марината за 3 броя едри риби- 1чч бяло вино, сока на 1 лимон.
Като мине времето за мариноване, вътре всяка риба се осолява с морска или хималайска сол, пъха се в коремчето риган, кръгчета лимон, малко магданоз и зехтин. Отгоре също се намазва със зехтин. Пече се на загрята и намазана със сланинка или олио скара. Мнооооого обичам риба!
cipura na skara

Продукти:
3 ципури
200 мл бяло вино
1 лимон
1 щипка риган
3-4 стръка магданоза

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории