Ципура печена в морска сол
Добави към моето меню
Рецептата е на Elena Avotina, начина на приготвяне от Ница. Ако не беше разказала колко вкусно се получава, точно никога не бих пекла риба върху сол, дори и щипка сол не бих й поръсила. След като сте купили рибата я измийте хубаво отвътре, отвън не се старайте да махате люспите, защото кожата няма да се яде, тя ще се почисти с полепналите кристалчета сол.
Ципура печена в морска сол
Продукти:
2 ципури
500 г морска сол
1 лимон
Начин на приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 градуса
• В тава се разстила солта на тънък пласт. Рибата се измива и в нея се слагат кръгчета лимон
• Пече се около 30 мин, като се обръща веднъж за да се изпече равномерно
• Поднася се с гарнитура според сезона