Цитрусови плодове и здраве
Добави към моето меню
Цитрусови плодове и здраве
Ние знаем, че плодовете са полезни за нашето здраве
– портокали, лимони, грейпфурт, мандарини са много полезни за жените. Те могат да предотвратят и развитието на инсулт.
Наскоро беше доказано, че употребата на плодове и зеленчуци може да намали риска от инсулт. Този ефект се наблюдава благодарение на на антиоксиданта флавоноид Това изследване е посветено на влиянието на цитрусовите плодове на нашето здраве.
Ефектът, оказан от цитрусите се оказва най-забележим. Изследователи от Медицинското училище Норвич и и Харвард са изследвали над 70 000 жени. Като излсдването е продължило над 14 години.
Изяснило се е, че концентрацията на флавоноид в цитрусовоте плодове е толкова висока, че може да намали риск от инсулт предизвикан от тромби с 19%.
Флавоноидите са вещаства, благодарение на които плодовете добиват ярка окраска, съдържат се и в червеното вино и шоколада.
Преди да започнем да ядем в големи количества лимони и грейпфурти, трябва да знаем и за какво са противопоказни.
Грейпфуртитр не трябва да се ядат при прием на медикаменти, също така може да окаже влияние върху черния дроб.
Лимоновият сок не се препоръчва на хора с болен стомах.
източник WebMD