Последни Рецепти
Последни Статии

Кой да плати сметката?

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Кой трябва да плати сметката на първата среща? Мъжът – биха отговорили повечето. Но ето, че се оказва, че това не е така.
Мъжете желаят жените да платят на среща своята част
Всеки 2 от 3 мъже смятат, т.е. около 70% очакват, че дамата сама ще заплати своята част от сметката. Макар и голяма част от тях да изпитват и вина затова, че приемат пари от дамата.

coffee-dvama
76% от кавалерите изпитват чувство на вина когато вземат пари от дамата.
64% от мъжете желаят да заплатят половината сума.
44% признават, че губят интерес към дамата, ако тя не пожелае да участва в заплащането в сметката. Голяма част от мъжете, които са за финансово равноправие, признават, че бързо губят интерес към дамата, ако тя не заплати своята част в кафето или в ресторанта.
Според психолозите стандартната схема на ухажване вече не е актуална и е остаряла. Традиционните схеми на ухажване нямат място в съвременното общество – твърди Дейвид Фредерик (David Frederick) от Университета Чапман

Това са изводи, които се правят на основа на анкета на 17 хиляди човека.
Променят се и особеностите на поведение на мъже и жени. Вече има мъже – домакини, жени – бизнес дами, феминизмът е едва ли не норма.
Не е толкова просто и за жените при плащане на сметката. Една трета от тях, когато предлагат своята финансова помощ, се надяват, че техния кавалер ще заплати цялата сума.
Това са статистически данни, които се отнасят за първа среща, на следващите срещи, по правило настъпва постоянно разделяне на разходите за развлечение и всеки плаща сам за себе си.

Източник The Sydney Morning Herald.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории