Сладко от гроздов сок
Добави към моето меню
Сладко от гроздов сок
Как се прави сладко от гроздов сок? Това бе въпрос зададен от читателите
“Здравейте, някой знае ли как се правеше сладко от мъст (гроздов сок) и орехи?”
Рецепта за балсуджук, споделена от Hrisi Petkova
Продукти
500 г орехови ядки
200 г натурално нишесте
200 г захар
1 л гроздов сок (шира)
Приготвяне
• Ореховите ядки се нанизват на конец една с друга.
• Гроздовия сок са слага да заври, след това прибавяме захарта, нишестето и се разбърква с малко студена вода и се добавя на тънка струйка към сока.
• Бърка се да стане като крем.
• Ядките се пускат в крема вадят се и се оставят малко да изсъхнат, след което отново се пускат в крема, и така докато стане размер като на суджук.
• Оставя се цяла нощ да съхне на другия ден се поръсва с пудра захар. След което се нарязва.
• Съхраняват се на хладно
•
Даниела Кунева Баба ми го правеше. Сушеше го на тайно място, а аз си отчупвах орехчетата едно по едно. Докато се преполови.