Последни Рецепти
Последни Статии

Tиква и зеле предпазват от простуда

Добавено в Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Tиква и зеле предпазват от простуда
Има ли храна, която да ни помогне през есента да не се разболеем от простуда и грип. Да, лекарите назовават два такива продукта, които са добро профилактично средство – това са тиквата и зелето.
Ако всеки ден ги включваме в своето хранене те укрепят нашата имунна система и възпрепятстват разпрастранението на вирусите в организма, благодарение на съдържанието на голямото количество витамини и минерални вещества.

strudel1

Свареното на пара брюкселско зеле съдържа повече витамин С от портокалите, а броколито съдържа два пъти повече от лимоните.
Различните видове зеле – бяло зеле, карфиол, броколи, брюкселско зеле могат да окажат положителен ефект дори при наличие на първите симптоми на простуда.
Веществата, които се съдържат в тиквата усилват съпротивителните сили на организма към вирусите и укрепват имунитета. Полезна е както тиквата, така и тиквените семки. Най-полезна е печената тиква или сварена, поднесена с мед.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории