Последни Рецепти
Последни Статии

Да готвим с дървени прибори

Добавено в Готварски техники, Любопитно

Добави към моето меню

Готвите ли с дървени прибори. Със сигурност в кухнята ви има повече от една.
Ако сте се опитали да създадете битов ъгъл на вилата със сигурност имате и такива, които използвате и за украса.
Дървените прибори идват и на мястото на пластмасовите, особено на тези, които са за еднократна употреба.

wooden-spoon

Със сигурност имате комплект от няколко дървени лъжици, бъркалка за мед, няколко дървени дъски, точилка, а може би и дървени купички и чинии

Ето няколко ползи от използването на дървени прибори
– Дървената лъжица е издръжлива, което ги прави изключително подходящи за разбъркване на гъсти смеси. Тя е достатъчно здрава, за да изстърже дъното на тавата, без да уврежда повърхността на съда.

– Дървената лъжица е топлоизолатор и не създава опасност от опарване и изгаряне.

– Подходяща за използване при печене и готвене на крем супи и сосове.

– Дървената лъжица е универсален кухненски инструмент, но не се препоръчва например да я използвате за разбиване на белтъци или сметана.

– Най-добре е да миете дървените лъжици на ръка. Става чуплива, ако престои на високи температури дълго време. Ако я оставите до котлона може да се овъгли. Освен това се погрижете да не останат никакви хранителни остатъци в пукнатините на дървената лъжица, за да не създаде благоприятна среда за развитие на различни бактерии. Ако я оставите на влага може дори да мухляса, както и дървените дъски.

По идея на www.eatthis.com/cook-with-wooden-spoon

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории