Последни Рецепти
Последни Статии

Корни

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Корни
любима рецепта, любимо изкушение, едно от най-ароматните неща, които може да се приготвят в кухнята. Това е най-подходящата храна за мозъчна атака

18 с.л. овесени ядки
6 с.л. сусам
2 с.л. ленено семе
6 с.л. стафиди
6 с.л. тиквени семки
6 с.л. папая и манго нарязани на ситно
2 с.л. мед

corny

Необходими са:
паус, хартия за печене или алуминиево фолио
точилка
тефлонов тиган и дървена лопатка

* В тефлонов тиган се запичат овесените ядки за 4 мин, като се разбъркват с дървена лопатка (разделени на 2 порции х 8 с.л.)
* Запичат се сусама и лененото семе, за около 4 мин, като се разбърква, сусама много бързо може да покафенее, ако не се разбърква;
* Запичат се тиквените семки;
* В голяма купа се смесват запечените овесени ядки, сусама, лененото сме и тиквените семки, прибавят се стафидите и нарязаните на ситно папая и манго;
* Медът се разтапя на водна баня и както е горещ се излива в купата при горещата още от запичането смес;
* С ръце се замесва смес, гъста и лепкава от меда и се слага по средата на голям лист паус, хартия за печене, може да се ползва и алуминиево фолио за печене и се прегъва на 2 листа, за да остане сместа по средата;
* С точилката сместа се разточва на тънък пласт и се оформя като правоъгълник;
* С остър нож сместа се реже на фигурки и се загъва с пауса и се слага за 1 час в хладилник за да стегне.
* Когато сместа е изстинала вече не лепне. Корнитата могат да се загънат индивидуално в хартия за печене (тази хартия може да се използва дори за опаковка на подарък :) и да се съхраняват в хладилник около 2 седмици.

Обичам Корни. Правила съм какви ли не варианти. Най-често за Коледния пост. За да ги направя днес провокацията е на времето.
Йоана също има своите варианти на тема Корни.

За да приготвите корни са ви необходими овесени ядки, може да използвате и смес от пшенични, овесени, ръжени и ечемичени ядки, сусам, аз слагам и ленено семе и започват вариациите на ядките и сушените плодове.
В рецептата може да се прибавят и овесени трици или пшеничен зародиш.
Аз ги приготвям само с 2 с.л. мед, може да се приготвят и с кленов сироп или друго плодове желе, слага се 1:1 плодово желе и мед.

corny-1

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории